ОСТАННІ НОВИНИ

2,7 млн доларів хабара: адвокат-спільник Князєва відбувся умовним терміном

Наталя Дуляба

|

Адвокату, який разом із ексголовою Верховного Суду України Всеволода Князєва погорів на отриманні 2,7 млн доларів хабара, суд дав умовний термін. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Відомо, що адвокат уклав із прокурором САП угоду про визнання винуватості. Її колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила 12 жовтня.

Відповідно до угоди суд визнав спільника Князєва винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст.27; ч. 4 ст. 369 та ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (пособництво у пропозиції неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, та шахрайство)

Вироком суду адвокату призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. Однак на підставі ст. 75 ККУ суд звільнив його від відбування призначеного покарання із іспитовим строком 3 роки.

«За умовами угоди особа зобов’язана співпрацювати зі стороною обвинувачення та надавати викривальні покази, а також перерахувати 21 млн грн на спеціальний рахунок у Фонд United 24 на проєкт «Армія дронів». Вилучені в ході розслідування близько 29 млн грн також будуть перераховані на підтримку ЗСУ. Крім того, у порядку спеціальної конфіскації стягується 350 тис. доларів», – вказано у повідомленні.

Нагадаємо, колишнього голову Верховного Суду України Всеволода Князєва затримали у травні на хабарі у 2,7 млн доларів. За версією слідства, за ці гроші він мав винести рішення у справі, пов’язаній з олігархом Костянтином Жеваго. Цю корупційну схему вдалося викрити завдяки проникненню детектива НАБУ під прикриттям всередину злочинного угруповання.

У справі як посередник фігурував адвокат одного зі столичних адвокатських об’єднань. Саме через нього зацікавлений підприємець передавав хабар Князєву. Адвоката і голову Верховного Суду якраз і затримали на «гарячому» під час отримання другого траншу неправомірної грошової вигоди.

Детальніше про справу читайте за цим посиланням.

Самому Всеволоду Князєву вирок ще не винесли, обвинувальний акт скерували до суду 4 жовтня.

Після затримання Князєву визначили заставу розміром 107 млн грн, втім згодом її зменшили до 75 млн грн, а після цього – до 55 млн грн. У вересні йому продовжили дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 16 жовтня.

Примітно, що ексголова Верховного Суду скаржився, що через арешт всього майна та рахунків він немає коштів навіть на те, щоб оплатити у СІЗО доступ до Інтернету.

Додамо, що Всеволод Князєв був головою Верховного Суду з 1 грудня 2021 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *