ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії обрали ЛКП, яке відповідатиме за будівництво стрільбища біля Львова

Наталя Дуляба

|

Комунальним підприємством, яке відповідатиме за будівництво стрілецького тиру та стрільбища у селі Великі Грибовичі, буде ЛКП «Спортресурс». Відповідне рішення 9 лютого прийняв виконавчий комітет Львівської міськради.

ЛКП «Спортресурс» надали функцій замовника на розробку проєктно-кошторисної документації, супутніх до проєктування робіт і самого будівництва стрілецького тиру та стрільбища у селі Великі Грибовичі (урочище «Нива»).

Тобто всі процедурні дії, необхідні для подальшої реалізації цього проєкту, здійснюватиме саме це комунальне підприємство. Воно ж і потім має оголосити тендер із визначення підрядника.

Зазначимо, що рішення про намір створити власне комунальне стрільбище Львівська міськрада прийняла за тиждень до повномасштабної війни – 17 лютого 2022 року. Для цього зарезервували дві земельні ділянки за межами Львова.

Згодом зупинились на ділянці площею 20 га (урочище «Нива») у Великих Грибовичах, вона розташована відразу неподалік сміттєзвалища, яке продовжують рекультивувати.

На такому комунальному стрільбищі хочуть проводити вишколи для населення, національно-патріотичні заняття з молоддю, стрілецькі змагання тощо. Відтак у цьому місці має бути вся необхідна інфраструктура. Кращий проєкт наприкінці 2022 обрали на архітектурному конкурсі. Його розробила львівська компанія Soluk Architects, ось попередня візуалізація стрільбища:

Скільки саме коштів потрібно на таке будівництво, стане відомо після виготовлення проєктно-кошторисної документації, за яке тепер і відповідає ЛКП «Спортресурс».

Нагадаємо, невдовзі після повномасштабного вторгнення Росії у Львові взялись за створення центрів національно-патріотичного виховання для школярів. Там їх навчають стрільбі, тактичній підготовці, наданню першої домедичної допомоги. Загалом у місті планують відкрити 12 таких центрів (по два у кожному районі). Дотепер запрацювали сім із них.

Також приватний інвестор почав зводити у Львові на вул. Лисенка муніципальний тир закритого типу, у який вкладе 80 млн грн. Місто зі свого боку лише закупить необхідне обладнання. Будівництво стартувало влітку торік, завершити хочуть до кінця 2024-го.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація Soluk Architects

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *