ОСТАННІ НОВИНИ

Проєкт майбутнього стрільбища біля Львова визначать на архітектурному конкурсі

Наталя Дуляба

|

Проєкт, за яким планують будувати комунальне стрільбище у Великих Грибовичах, визначать на всеукраїнському архітектурному конкурсі. Відповідне рішення 7 жовтня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Йдеться про Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на проєктну пропозицію стрілецького тиру та стрільбища у селі Великі Грибовичі (урочище «Нива»). Організацією і його проведенням займатиметься міське управління архітектури та урбаністики. До цього процесу йому дозволили залучати третіх осіб.

Найближчим часом посадовці цього управління мають розробити програму конкурсу, визначити розмір винагороди переможцю і призерам, а також склад журі.

Зазначимо, що рішення про намір створити власне комунальне стрільбище Львівська міськрада прийняла за тиждень до повномасштабної війни – 17 лютого 2022 року.

Як попередню локацію розглядали територію біля Грибовицького сміттєзвалища, яке зараз рекультивують. Для цього зарезервували дві ділянки загальною площею 25 га у Малехові і Великих Грибовичах, однак досі було відомо, місце ще можуть вибрати й інше.

В такому комунальному навчально-методичного центрі хочуть проводити вишколи для населення, збори підрозділів тероборони та добровольчих формувань. Попередньо йшлося, що там мають бути казарма, спортмістечко, макет міської будови, смуга перешкод, смуга на 100 метрів для пристрілки, стенд для тарілок тощо.

Скільки потрібно коштів на таке стрільбище, у мерії ще не називали. Втім Федерація стрілецького спорту Львівщини нещодавно показала, як може виглядати цей об’єкт. Візуалізацію дивіться за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *