ОСТАННІ НОВИНИ

У будівництво муніципального тиру у Львові інвестор вкладе 80 мільйонів

Наталя Дуляба

|

На вул. Лисенка, що в Личаківському районі Львова, інвестор почав будувати триповерховий муніципальний тир. Місто зі свого боку лише закупить необхідне обладнання. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Тир зводять на місці занедбаного нежитлового приміщення. Його власницею є почесна консулка Республіки Казахстан в Західній Україні Галина Маслюк. Вона розповідає: мала інші плани на будівлю, але все-таки вирішила спорудити тут стрілецький тир, аби львів’яни навчались поводитись зі зброєю.

«Реалізація цього проєкту – це не тільки моя заслуга. Я як власниця приміщення мала інші плани: хотіла вибудувати тут велику резиденцію Казахського дому в Україні, щоб приводити сюди ділових людей і залучати інвестиції для країни. Але мер переконав мене в тому, що цей проєкт зараз не на часі, що зараз потрібно створити стрілецький тир, адже під час війни необхідно навчати мешканців правильно поводитись зі зброєю. Це складний, великий і дороговартісний проєкт, але він для мене став гордістю, бо роблю свій внесок в нашу перемогу», – сказала Галина Маслюк.

Будівництво тиру обійдеться орієнтовно у 80 млн грн. На це місто коштів не витрачатиме, а лише закупить обладнання, необхідне для навчання дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Муніципальний тир на Лисенка буде триповерховим, загальна площа становитиме 1817 м кв. На першому поверсі облаштують тир на 25 м, на другому – основну дистанцію для стрільби на 50 метрів, на третьому поверсі – лучне поле на 18 м та навчальні аудиторії.

Кульова стрільба відповідатиме всім нормам, передбачена сучасна система підвезення і заміни мішеней. Окрім того, заплановано функціональне використання даху: в теплу пору року тут теж можна буде проводити заняття зі стрільби з лука на 50 м.

Будівля, на місці якої зводять тир

У будівлі будуть усі технічні та адміністративні приміщення. Також тир спроєктували так, аби врахувати інклюзивні потреби. Відкрити спортивний заклад планують у 2024 році.

«Тир буде максимально доступним. Тут проводитимуть і тренування спортсменів, і змагання міжнародного рівня, і уроки Захисту України для школярів, і навчання для всіх мешканців, що просто хочуть повправлятися у стрільбі», – наголосив керівник міського управління спорту Антон Нікулін.

Примітно, що саме на місці майбутнього тиру з ХІХ століття активно діяло Стрілецьке товариство, яке у воєнний час було залучено до оборони. У повоєнний час у північному корпусі облаштували тир, де змагалися і тренувалися чемпіони світу та Європи, медалісти й учасники Олімпійських ігор: Микола Калиниченко, Дмитро Бобрун, Володимир Зименко, Анатолій Онищук, Борис Мельник, Степан Старинський, Анатолій Кукса.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *