ОСТАННІ НОВИНИ

Розминка перед помстою за «Київстар»: хакери знесли сервери російському інтернет-провайдеру

Ольга Денисяка

|

Хакери угруповання Blackjack, яке, ймовірно, причетне до Служби безпеки України, зламали московського інтернет-провайдера «М9ком» й позносили його сервери. Про це повідомляє hromadske з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Йдеться про 20 ТБ видалених даних: офіційний сайт компанії, сайти філіалів, поштовий сервер, сервіси кіберзахисту та іншого. Унаслідок хакерської атаки частина жителів Москви залишилася без інтернету та телебачення.

«Кібервоїни вивантажили понад 10 Гб даних з поштового сервера та клієнтських баз компанії, які виклали для дослідження всіма охочими», — зазначив співрозмовник.

Хакери заявили, що «М9ком» — це одна з «розминочних» атак перед «реальною помстою за злам українського оператора» «Київстар».

Нагадаємо, вранці 12 грудня стався масштабний збій у роботі оператора мобільного зв’язку «Київстар». Його спричинила потужна хакерська атака.

Мільйони абонентів залишилися повністю без зв’язку й інтернету. Лише на другу добу «Київстар» потроху почав відновлювати роботу мобільного зв’язку, інтернет запрацював лише 15 грудня. Відновлювальні роботи тривали й наступні кілька днів.

Відповідальність за атаку взяла на себе російська так звана хакерська група «Сонцепьок».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *