ОСТАННІ НОВИНИ

«Київстар» відновлює ще дві послуги після атаки та готується включити SMS

Маркіян Рой

|

У телекомунікаційній компанії «Київстар» заявили про відновлення віртуальних приватних мереж (VPN), та початок відновлення машино-машинної взаємодії (M2M) для бізнесу. Планується якнайшвидше відновити роботу SMS. Про це повідомляє речниця «Київстар» Ірина Леліченко у коментарі для Економічної правди.

«Київстар» починає відновлювати всі послуги після найбільшої за історію компанії хакерську атаку. Як зазначається, на момент 17 грудня 2023 року відновлено наступні послуги:

  • Голосовий звʼязок (включно з роумінгом);
  • мобільний інтернет (певний час може працювати із заниженою швидкістю);
  • Домашній інтернет (не у повному обсязі);
  • VPN.

Планується також якнайшвидше включення послуги SMS та відновлення способу взаємодії між пристроями M2M, який часто використовують для безпеки у бізнесі, у автомобілях, у сфері охорони здоровʼя.

Компанія також інформує, що нарахування бонусів та компенсацій абонентам, які не могли користуватись послугами зв`язку через хакерську атаку, буде здійснено лише після повної стабілізації роботи мережі та запуску всіх послуг.

Нагадаємо, що вранці 12 грудня стався масштабний збій у роботі оператора мобільного зв’язку «Київстар».  В оператора заявили, що причиною масштабного збою в роботі стала потужна хакерська атака.

СБУ відкрила кримінальне провадження. Також стало відомо, що хакерська атака на одного з найбільших мобільних операторів України – «Київстар» зруйнувала частину віртуальної інфраструктури.

Російська так звана хакерська група «Солнцепьок» заявила, що її члени здійснили кібератаку на сервери мобільного оператора «Київстар». Хакери повідомили, що беруть на себе повну відповідальність за атаку на мережу.

Додамо, що через потужну атаку, користувачам оператора радять змінити всі паролі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *