ОСТАННІ НОВИНИ

У абонентів «Київстар» почав з'являтися зв'язок

Маркіян Рой

|

У середу ввечері 13 грудня телефони українців почали ловити мережу «Київстар». Повідомлення про це почали з’являтися у соціальних мережах, пише Економічна правда.

Зокрема, про поступове відновлення зв’язку повідомляють у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Харкові, Києві, Кривому Розі та Миколаєві.

В Одесі та області «Київстар» поки не працює.

Користувачі радять перезавантажити телефон тим, у кого зв’язок поки не з’явився.

У компанії підтвердили, що почали включення голосового зв’язку по всій Україні. Відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі. Абонентам радять перезавантажити телефони і відключити послугу VoLTE – це можна зробити в налаштуваннях телефону.

Нагадаємо, що вранці 12 грудня стався масштабний збій у роботі оператора мобільного зв’язку «Київстар». У зв’язку з технічною несправністю в оператора всі відключення ліній вуличного освітлення у Львові відбуваються в ручному режимі.

У мобільному операторі «Київстар» підтвердили, що причиною масштабного збою в роботі стала потужна хакерська атака.

СБУ відкрила кримінальне провадження. Також стало відомо, що хакерська атака на одного з найбільших мобільних операторів України – «Київстар» зруйнувала частину віртуальної інфраструктури оператора.

У середу, 13 грудня, російська так звана хакерська група «Солнцепьок» заявила, що її члени здійснили кібератаку на сервери мобільного оператора «Київстар». Хакери повідомили, що беруть на себе повну відповідальність за атаку на мережу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *