ОСТАННІ НОВИНИ

Російські хакери взяли на себе відповідальність за атаку на «Київстар»

Ольга Денисяка

|

Російські хакери групи «Солнцепек» взяли на себе відповідальність за кібератаку на українського оператора мобільного звʼязку «Київстар». Про це йдеться у повідомленні Телеграм-каналу «Солнцепек».

У повідомленні йдеться, що хакерська група нібито знищила 10 тисяч комп’ютерів, понад чотири тисячі серверів, усі системи хмарного зберігання даних і резервного копіювання.

«Ми, хакери «Сонцепек», беремо на себе повну відповідальність за кібератаку на «Київстар». Ми знищили 10 тисяч комп’ютерів, понад 4 тисячі серверів, всі системи хмарного зберігання даних та резервного копіювання. Ми атакували «Київстар», бо компанія забезпечує зв’язком ЗСУ, а також державні органи та силові структури України. Решті контор, які допомагають ЗСУ, приготуватися! P.S. Окрема подяка небайдужим співробітникам «Київстар»», – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, що вранці 12 грудня стався масштабний збій у роботі оператора мобільного зв’язку «Київстар». У зв’язку з технічною несправністю в оператора всі відключення ліній вуличного освітлення у Львові відбуваються в ручному режимі.

У мобільному операторі «Київстар» підтвердили, що причиною масштабного збою в роботі стала потужна хакерська атака.

СБУ відкрила кримінальне провадження. Також стало відомо, що хакерська атака на одного з найбільших мобільних операторів України – «Київстар» зруйнувала частину віртуальної інфраструктури оператора.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *