ОСТАННІ НОВИНИ

«Київстар» на 95% відновив мобільний інтернет

Ольга Денисяка

|

Станом на ранок 15 грудня абонентам мобільного оператора « Київстар» доступні голосовий зв`язок, зокрема в міжнародному роумінгу, послуги «Домашнього Інтернету» , а також триває відновлення доступу до мобільного інтернету. Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

«Нарешті ми можемо сказати, що LTE працює в низці областей! Так, підключення все ще триває. Враховуючи небезпеку, ми поки не можемо повідомляти точні локації. Але якщо у вас світиться позначка 4G або LTE поруч з написом Kyivstar — це воно», – йдеться у повідомленні.

 За минулу добу спеціалісти: 

  •  відновили послугу міжнародного голосового роумінгу;
  • усунули проблему з обривами дзвінків;
  • послугу «Домашнього Інтернету» відновлено майже на 100%;
  • стабілізували зв’язок в Києві.

Також наразі понад 95% базових станцій мобільного зв`язку на підконтрольній Україні території – працюють. Сьогодні компанія продовжує відновлювати послуги передачі даних.  

Нагадаємо, що вранці 12 грудня стався масштабний збій у роботі оператора мобільного зв’язку «Київстар».  В оператора заявили, що причиною масштабного збою в роботі стала потужна хакерська атака.

СБУ відкрила кримінальне провадження. Також стало відомо, що хакерська атака на одного з найбільших мобільних операторів України – «Київстар» зруйнувала частину віртуальної інфраструктури.

Російська так звана хакерська група «Солнцепьок» заявила, що її члени здійснили кібератаку на сервери мобільного оператора «Київстар». Хакери повідомили, що беруть на себе повну відповідальність за атаку на мережу.

Додамо, що через потужну атаку, користувачам оператора радять змінити всі паролі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *