ОСТАННІ НОВИНИ

У пошкоджені будинки у Львові знову подали тепло, світло, воду й газ

Наталя Дуляба

|

У львівських багатоповерхівках, пошкоджених внаслідок ракетного удару РФ, станом на 30 грудня заклеїли вікна плівкою та відновили подачу світла, води, газу й тепла. Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький.

«У 17 з 18 багатоповерхівок у Львові, які постраждали через вчорашній ракетний удар, відновили подачу тепла, електроенергії, води та газу», – сповістив посадовець.

Зауважимо, що на місці працювали рятувальники, правоохоронці, всі комунальні служби, волонтери. Для зручності мешканців прибув виїзний ЦНАП, тож вони відразу могли подати заяви на компенсацію від міста на встановлення вікон і дверей. Загалом на це Львів уже передбачив 35 млн грн.

Для допомоги постраждалим внаслідок ракетного удару організувались й небайдужі мешканці Сихова. Вони збирали необхідне приладдя, аби позаклеювати розбиті вікна, а також відкрили збір коштів на відбудову пошкоджених шкіл.

Соціально відповідальний бізнес кликав усіх постраждалих погрітися у свої кафе й випити безкоштовної кави та чаю. У Центрі Довженка теж можна було зігрітись та отримати психологічну допомогу.

Нагадаємо, вдосвіта 29 грудня Росія випустила по Львівщині 15 ракет, ППО збила 10 із них. Влучання були в житловий квартал на вул. Хоткевича Львові (Сихів). Крім багатоповерхівок, пошкоджено два сусідні ліцеї та дитсадок.

Внаслідок удару у Львові загинув 44-річний чоловік. Ним виявився баскетболіст Віктор Кобзистий. Кількість поранених щоразу зростала і сягнула 30 осіб.

Також російські ракети влучили в об’єкт інфраструктури у Дрогобицькому районі, тут обійшлося без жертв.

Крім ракет, рашисти випустили по Львівській області 14 «Шахедів», ППО зуміла знищити 8 із них. Ворожі дрони влучили у підприємство у Львові, тут зруйнована частина адмінбудівлі та виробничих цехів. Загиблих чи поранених немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Максим Козицький

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *