ОСТАННІ НОВИНИ

Львів виділить 35 млн грн компенсації для постраждалих від ракетного обстрілу

Маркіян Рой

|

З резервного фонду міського бюджету на допомогу мешканцям постраждалих будинків виділять близько 35 млн грн. Про це повідомили у Львівській міській раді.

«Сьогодні Львів зазнав масової атаки російськими дронами і ракетами, внаслідок чого найбільше постраждав один з дворів Сихівського району, загалом – близько 18 будинків та 4 навчальні заклади (три школи і дитсадок). Щойно там відбулося виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було прийнято рішення про виділення близько 35 млн грн з резервного фонду міського бюджету на допомогу мешканцям постраждалих будинків», –йдеться в повідомленні.

У Сихівському районі повилітало понад 2 тисяч вікон з 18 житлових будинків. Також пошкоджено три школи та дитячий садочок, а це десь 450 вікон і багато дверей.

«Згідно з компенсаціями, які ми здійснюємо за розрахунками – одне вибите вікно – 12 тис. гривень, а за двері – 8 тис. гривень, то за попередніми підрахунками з резервного фонду доведеться виділити близько 35 млн гривень», – повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Для оперативної комунікації з мешканцями в ліцеї «Сихівський» буде тимчасово розміщено пункт ЦНАПу. Тож постраждалі зможуть вже від сьогодні там отримувати всю необхідну інформацію.  Також окремо будуть виділятись кошти на ремонт шкіл і дошкільного закладу.

Також окремо будуть виділятись кошти на ремонт шкіл і дошкільного закладу.

Як зазначив керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури Орест Тимчишин, на місці присутні представники всіх районних адміністрацій міста, щоб організувати оперативну допомогу мешканцям (закриття вікон плівкою,  тощо).

Нагадаємо, попередньо було відомо, що в ніч на 29 грудня Львівщину атакували 10 «Шахедів». Міський голова заявляв про два «прильоти» у Львові, на обʼєкті критичної інфраструктури спалахнула пожежа.

Додамо, що невдовзі після атаки дронами Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні, застосувавши всі можливі модифікації, крім «Калібрів».

У Львові російська ракета влучили у житловий квартал на Сихові. Одна людина загинула, 15 дістали поранення. Прямого влучання, як попередньо відомо, не було, але в 13 будинках повибивало вікна, пошкоджено дві сусідні школи, понівечена територія довкола й автомобілі.

Також очільник Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що російські «Шахеди» вдарили по підприємству у Львові, є руйнування, але обійшлося без жертв.

Це була наймасованіша атака, адже загалом цієї ночі окупанти випустили по Україні 158 повітряних цілей. ППО збила 114 із них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *