ОСТАННІ НОВИНИ

За рік у Львівському перинатальному центрі народились більше 4000 дітей

Наталя Дуляба

|

Протягом 2023 року у Львівському обласному перинатальному центрі на світ з’явились понад 4000 немовлят. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

Так, на другому році повномасштабної війни у львівському перинатальному центрі народились більше 4000 малюків. Серед них, як було відомо дещо раніше, було щонайменше 77 двієнь і троє трієнь.

ДОПОВНЕНО: пізно ввечері 31 грудня у Львівському перинатальному уточнили, що загалом протягом 2023 року тут народились 4674 дитини: 2378 дівчаток і 2296 хлопчиків.

«Вагомим досягненням цього року стало виходжування командою наших лікарів найменшої в історії Львівського перинатального центру дитини, яка народилася з масою 550 г», – йдеться у повідомленні.

Водночас рекордсменом у 2023 році став хлопчик-богатир вагою 5400 г та зростом 62 см, який з’явився на світ у червні. А в жовтні у перинатальному центрі народилась дівчинка вагою майже 5 кг та зростом 59 см.

Нагадаємо, перинатальний центр у Львові (вул. Дж. Вашингтона, 6) є одним з основних медичних закладів охорони здоров’я матері та дитини на Львівщині. Тут не лише приймають пологи, а й надають кваліфіковану допомогу жінкам із загрозою переривання вагітності та передчасними пологами.

Торік у лікарні відкрили окреме відділення передчасно народжених дітей. Тут виходжують малюків, що народилися з вагою від 500 г, мають вроджену патологію чи затримку темпів розвитку.

На початку 2023-го тут відкрили перше в Україні відділення допоміжних репродуктивних технологій, а також банк грудного молока, де за рік зібрали більше 500 л донорського молока.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *