ОСТАННІ НОВИНИ

Киву викликали у Личаківський суд попри те, що він мертвий

Ольга Денисяка

|

На сайті Офісу генерального прокурора опублікували повістку про виклик екснардепа від тепер вже забороненої «ОПЗЖ» Іллі Киви. Повістка з’явилась попри те, що відомо про його смерть. Про це йдеться на сайті Офісу генпрокурора.

У документі вказано, що він створений 13 грудня 2023 року. Іллю Ківу викликають 27 грудня на 14:00 год. у Личаківський районний суд Львова як обвинуваченого у кримінальному провадженні.

Зазначимо, Киві оголосили підозру у державній зраді і порушенні територіальної цілісності України, а також – підозру за пропаганду війни та заклики до вбивства Зеленського.

Личаківський районний суд м.Львова заочно взяв під варту Киву. Згодом Держбюро розслідувань ініціювало оголошення Іллі Киви у міжнародний розшук.

Відомо, що перед вторгненням росії в Україну Кива втік до Іспанії, а потім виплив у рф.

Як писав Львівський портал, ще влітку 2021 року силовики викрили проросійське угруповання, яке контролював Ілля Кива. Його учасники у Харкові, Сєвєродонецьку та Лисичанську намагались загострити політичну обстановку і спровокувати масові порушення громадського порядку.

Зазначимо, 6 грудня у підмосковному селі Супонево Одинцовського району знайшли мертвим Іллю Киву. Відомо, що ліквідація Киви — це спецоперація СБУ. Як зазначається, його застрелили зі стрілецької зброї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *