ОСТАННІ НОВИНИ

Словацькі перевізники готові повністю заблокувати пункт пропуску

Ольга Денисяка

|

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) заявив, що якщо ситуація зі скасуванням системи дозволів для українських далекобійників не буде вирішена, то вони готові повністю заблокувати прикордонний пункт «Вишнє Нємецьке – Ужгород». Про це йдеться в повідомленні UNAS.

Як заявили перевізники, вони усвідомлюють, що шлях до вирішення проблеми не є простим, але водночас назвали неприйнятною ситуацію, яка склалась.  

«Саме тому UNAS залишається у стані готовності до страйку, і у випадку, якщо не буде іншої альтернативи для вирішення ситуації, UNAS готовий повністю заблокувати прикордонний пункт “Вишнє Нємецьке – Ужгород” в обох напрямках», – йдеться в повідомленні.

Перевізники подякували міністру транспорту Словаччини Йозефу Ражу за порушення проблеми скасування дозвільної системи для українських перевізників та його впливу на автомобільний транспорт Словаччини в Брюсселі. Також заявили, що зустрінуться з ним 7 грудня.

Зазначимо, що 4 грудня словацькі перевізники зупинили блокаду пункту пропуску «Вишнє-Нємецке», який веде в Україну.

Нагадаємо, словацькі перевізники вперше перекрили пункт пропуску «Вишнє-Нємецке» 16 листопада. Таким чином вони долучились до протестів польських перевізників, які вимагають, аби Єврокомісія повернула видачу комерційних дозволів на перевезення в межах ЄС.

Згодом кордон зі Словаччиною блокували 21 листопада і 1 грудня.

4 грудня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вперше провів телефонну розмову із новопризначеним словацьким прем’єром Робертом Фіцо. Сторони обговорили низку питань, в тому числі блокаду на кордоні.

Попередньо відомо, що Шмигаль і Фіцо планують зустріч на українсько-словацькому кордоні на початку 2024 року.

 Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *