ОСТАННІ НОВИНИ

Словаки тимчасово розблокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

Наталя Дуляба

|

Вранці 22 листопада словацькі перевізники тимчасово розблокували рух вантажівок в пункті пропуску «Вишнє-Нємецке» – «Ужгород». Про це Львівському порталу повідомили у Держдприкордонслужбі України.

«Рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке» тимчасово розблоковано. Пропуск легкового автомобільного транспорту та автобусів на в’їзд і виїзд в пункті пропуску продовжує здійснюватися в штатному режимі», – йдеться у повідомленні.

Станом на ранок середи, 22 листопада, перед пунктом пропуску «Вишнє-Нємецке» в напрямку України утворилась черга із 350 вантажівок.

Нагадаємо, 21 листопада словацькі перевізники заблокували пункт пропуску «Вишнє-Нємецке» на кордоні з Україною. Таким чином підприємці долучились до протестів польських перевізників, які вимагають, аби Єврокомісія повернула видачу комерційних дозволів на перевезення в межах ЄС.

Вперше словацькі перевізники перекрили кордон із Україною 16 листопада, тоді вони теж виступили на підтримку своїх колег із Польщі.

Польські перевізники почали блокувати проїзду вантажівок через польсько-український кордон на початку листопада. Згодом вони висловили свої три ключові вимоги.

Згодом стало відомо, що Польські перевізники не лише необґрунтовано блокують пункти перетину на кордоні з Україною, а й всупереч обіцянкам блокують цистерни з паливом та гуманітарну допомогу допомогу Україні.

Через таку поведінку Євросоюз може вдатись до каральних заходів щодо Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *