ОСТАННІ НОВИНИ

Словацькі перевізники почали блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

Маркіян Рой

|

Словацькі перевізники заблокували рух вантажного транспорту через пункт пропуску «Вишнє-Нємецьке» – «Ужгород». Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

За інформацією від словацьких прикордонників, о 16:05 на території Словаччини розпочато блокування руху вантажівок через пункт пропуску пропуску «Вишнє-Нємецьке» – «Ужгород», суміжний українському пункту пропуску «Ужгород». Терміни акції наразі невідомі.

«Відомо, що перевезення гуманітарної допомоги, інших важливих вантажів, живих тварин, пального та охолоджених вантажів не буде блоковано. Решта вантажів на виїзд зі Словаччини пропускатимуть в обмеженій кількості, по чотири вантажівки на годину», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рух на в’їзд до Словаччини рух не блокуватиметься. Також не обмежується рух легкового автотранспорту та автобусів.

Нагадаємо, 21 листопада словацькі перевізники на добу заблокували пункт пропуску «Вишнє-Нємецке» на кордоні з Україною. Таким чином підприємці долучились до протестів польських перевізників, які вимагають, аби Єврокомісія повернула видачу комерційних дозволів на перевезення в межах ЄС.

Вперше словацькі перевізники перекрили кордон із Україною 16 листопада, тоді вони теж виступили на підтримку своїх колег із Польщі.

Польські перевізники почали блокувати проїзду вантажівок через польсько-український кордон на початку листопада. Згодом вони висловили свої три ключові вимоги.

Згодом стало відомо, що Польські перевізники не лише необґрунтовано блокують пункти перетину на кордоні з Україною, а й всупереч обіцянкам блокують цистерни з паливом та гуманітарну допомогу допомогу Україні.

Через таку поведінку Євросоюз може вдатись до каральних заходів щодо Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *