ОСТАННІ НОВИНИ

Словацькі перевізники заблокували кордон із Україною

Ольга Денисяка

|

Спілка автоперевізників Словаччини заблокувала кордон з Україною. Зокрема, прикордонний перехід Вишнє Нємецке зі словацького боку. Про це повідомляє РБК-Україна.

Видання зазначає, що таким чином організація хоче висловити свою підтримку польським колегам, які вже кілька днів протестують проти лібералізації правил ЄС для українських автоперевізників.

Автоперевізники перекрили дорогу до проїзду з легковими автомобілями. В акції протесту беруть участь і представники польських автоперевізників, які перекрили кордон з Україною в Польщі.

«Ми закриємо його на годину за попередженням. Наша мета – підтримати наших польських колег, а також усіх перевізників на території ЄС. Ми проситимемо Єврокомісію негайно запровадити дозволи на перевезення для українських автомобілів, тому що європейські компанії занепадають духом і не можуть з ними конкурувати», – заявив Станіслав Скала, голова UNAS.

За його словами, акція була запланована на одну годину з 14:00 до 15:00.

UNAS не згодна з постановою Єврокомісії, яка скасувала видачу дозволів на в’їзд українських автоперевізників до ЄС після вторгнення російських військ на територію України.

Словацькі автоперевізники погрожують повністю перекрити кордон з Україною, якщо Брюссель не відреагує на ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали проведення акціїщодо блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон. У той же час перевізники не блокують проїзд легковиків, автобусів, транспорт з гуманітарною допомогою, паливом та небезпечним вантажем. Згодом стало відомо про три ключові вимоги польських перевізників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *