ОСТАННІ НОВИНИ

Словацькі перевізники пригрозили блокадою кордону України

Маркіян Рой

|

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожує заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі словацького боку, якщо Єврокомісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах ЄС. Про це заявив голова UNAS Станіслав Скала, повідомило словацьке видання Pravda, пише Європейська правда.

Скала зазначив, що перевізники просять Мінтранс почати співпрацювати з Єврокомісією і вимагають повернення дозволів для українських колег. За його словами, якщо ЄК цього не зробить, то «UNAS готовий негайно підтримати польських перевізників та заблокує перетин кордону для українських перевізників зі словацького боку».

UNAS заявив, що не погоджується з постановою ЄС, яка скасувала видачу дозволів для українських перевізників після вторгнення російських військ в Україну.

Раніше UNAS надіслав лист Мінтрансу, у якому заявили, що українці «забирають роботу у наших перевізників».

«Ми хочемо зазначити, що словацький вантажний транспорт стоїть на колінах. Як ви помітили, польські перевізники блокують свої кордони, тому що вони мають таку ж проблему, як і наші перевізники. Словацьке міністерство транспорту вже давно не звертає уваги на вантажні перевезення і повністю їх ігнорує», – йдеться у листі.

Нагадаємо, що після часткової лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС польські перевізники анонсували двомісячний страйк на українському кордону, що передбачає перекритя усіх в’їздів для вантажівок.

6 листопада польські перевізники розпочали проведення акції щодо блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон. У той же час перевізники не блокують проїзд легковиків, автобусів, транспорт з гуманітарною допомогою, паливом та небезпечним вантажем. Згодом стало відомо про три ключові вимоги польських перевізників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *