ОСТАННІ НОВИНИ

Умєров розповів про пріоритетність реформ у Міноборони

Наталя Дуляба

|

У реформуванні Міністерства оборони України його глава Рустем Умєров назвав три головні пріоритети: прозорі закупівлі, боротьба з корупцією та локалізація оборонного виробництва. Про це він повідомив у своїх соцмережах.

Міністр зустрівся із Головнокомандувачем Збройних Сил Швеції генералом Мікаелем Бюденом. Сторони обговорили не лише військові питання, а й реформи, необхідні Україні на шляху інтеграції в НАТО.

«Поінформував генерала про реформи у міністерстві. Прозорі летальні і нелетальні закупівлі, безкомпромісна боротьба з корупцією та локалізація оборонного виробництва в Україні є нашими пріоритетами», – відзначив Рустем Умєров.

Він також додав, що Збройні Сили України готові поділитись досвідом із шведськими союзниками.

Нагадаємо, наприкінці листопада Україна погодила зі союзниками з НАТО адаптовану річну національної програми (аРНП) на 2024 рік – документ, який визначає реформи, необхідні для того, щоб країна відповідала стандартам Північноатлантичного альянсу і, відповідно, її подальшій інтеграції в союз.

Сам генсек НАТО Єнс Столтенберг говорить, що «вражений» тими реформами, які проводить Україна. Водночас він повторює, що до завершення війни вступ України до НАТО є неможливим.

Днями міністр оборони Рустем Умєров зустрівся у Брюсселі з Єнсом Столтенбергом. Генсек НАТО позитивно оцінив запуск Ради Україна – НАТО, розробку адаптованої Річної національної програми і початок України практичної роботи над проєктом Дорожньої карти взаємосумісності.

Також сторони обговорили підготовку до Вашингтонського саміту НАТО у липні 2024 року.

 Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *