ОСТАННІ НОВИНИ

Умєров зустрівся зі Столтенбергом у Брюсселі

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони Україна Рустем Умєров під час візиту до Брюсселя зустрівся з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Сторони обговорили просування України на шляху до Північноатлантичного альянсу. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Рустем Умєров розповів Єнсу Столтенбергу про ситуацію на фронті, потреби ЗСУ для проходження зими, а також шляхи забезпечення безперебійного постачання зброї та нелетальної допомоги державами-членами НАТО.

«Членство України в НАТО невідворотне. Свій курс наша країна обрала вже давно. Працюємо над практичними кроками наближення нашої країни до членства в альянсі», – наголосив міністр оборони.

Глава Міноборони подякував Єнсу Столтенбергу за лідерську роль та координацію роботи НАТО для довготривалої підтримки України.

Єнс Столтенберг у свою чергу наголосив, що Україна та НАТО швидко просуваються у виконанні рішень Вільнюського саміту, позитивно оцінив запуск Ради Україна – НАТО, розробку українською стороною адаптованої Річної національної програми і початок практичної роботи над проєктом Дорожньої карти взаємосумісності.

Сторони також обмінялися думками щодо підготовки до Вашингтонського саміту НАТО у липні 2024 року. Рустем Умєров висловив переконання, що для того, аби забезпечити «амбітні рішення» у Вашингтоні, вже зараз необхідно розпочати «відповідну роботу».

Нагадаємо, наприкінці листопада Україна погодила зі союзниками з НАТО адаптовану річну національної програми (аРНП) на 2024 рік – документ, який визначає реформи, необхідні для того, щоб країна відповідала стандартам Північноатлантичного альянсу.

Сам генсек НАТО Єнс Столтенберг говорить, що «вражений» тими реформами, які проводить Україна. Водночас він повторює, що до завершення війни вступ України до НАТО є неможливим.

 Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Міноборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *