ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізники Словаччини почали блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

Маркіян Рой

|

На території Словаччини перевізники почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Німецьке – Ужгород». Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Українські прикордонники отримали від словацьких колег інформацію, що 21 листопада о 13:30 розпочалося блокування руху для вантажного автотранспорту, що рухається на напрямку словацького пункту пропуску «Вишнє-Німецьке – Ужгород»

Його ініціювала та проводить Спілка перевізників Словаччини.

На даний час на території Словаччини перед пунктом пропуску «Вишнє-Німецьке – Ужгород» в напрямку України перебуває близько 300 вантажних транспортних засобів.

Про цю ситуацію з блокуванням руху для вантажівок повідомили «всі взаємодіючі органи».

Нагадаємо, що союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожував заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі словацького боку, якщо Єврокомісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах ЄС.

Згодом словацькі перевізники заблокували кордон для підтримки поляків: 16 листопада мали перекрити східний кордон у районі пункту пропуску.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали проведення акції щодо блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон. У той же час перевізники не блокують проїзд легковиків, автобусів, транспорт з гуманітарною допомогою, паливом та небезпечним вантажем. Згодом стало відомо про три ключові вимоги польських перевізників.

Згодом стало відомо, що Польські перевізники, не лише необґрунтовано блокують пункти перетину на кордоні з Україною, а й всупереч обіцянкам блокують цистерни з паливом та гуманітарну допомогу допомогу Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *