ОСТАННІ НОВИНИ

Блокування кордону в Польщі: У Холмі помер водій української фури

Андрій Котенський

|

Напередодні у своїй вантажівці перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» помер український водій, що планував перетнути кордон. Це сталось на парковці міста Холм, неподалік від пункту пропуску. Про це повідомив аступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Команда Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури Україниприносить співчуття родині, водночас закликає суспільство уникати маніпуляцій та загострення ситуації навколо блокування кордону.

«Відомо, що 54-річний чоловік сьогодні приїхав на парковку та залишився очікувати там на перетин кордону. Остаточна інформація про причини смерті буде повідомлена польською прокуратурою після вивчення всіх деталей, проте наразі немає підстав вважати, що смерть сталася через неприродні причини. Спільно з консульством ми тримаємо цю ситуацію на контролі», – повідомив Сергій Деркач.

Нагадаємо, що не витримуючи конкуренції після часткової лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС польські перевізники анонсували двомісячний страйк на українському кордону, що передбачає перекритя усіх в’їздів для вантажівок.

6 листопада польські перевізники розпочали проведення акції щодо блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон.

Цікаво, що в перші дні блокади кордону поляками навіть не було сформовано чітких вимог. У той же час польські перевізники не блокують проїзд легковиків, автобусів, транспорт з гуманітарною допомогою, паливом та небезпечним вантажем.

Згодом стало відомо про три ключові вимоги польських перевізників.

Мінвідновлення анонсувало перемовини з Польщею про розблокування пунктів пропуску на 13 листопада.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *