ОСТАННІ НОВИНИ

У Раді заблокували законопроєкт про медичний канабіс

Ольга Денисяка

|

У Верховній Раді заблокували законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні. Про це повідомила народна депутатка від Голосу Ольга Стефанишина. 

Вона зазначила, що причиною цього стали поправки, які внесла партія «Батьківщина».  Загалом народні депутати подали до документу 882 поправки, які аналізувалися понад три місяці.

«Години перемовин з аграріями, нацполіцією, громадськістю та народними депутатами. Ми зробили так, щоби він запрацював одразу, як Кабмін ухвалить всю підзаконку, і пацієнти вже наступного року могли отримати ліки і втамувати свій біль. Але 226 з цих поправок – гроб. Бо це поправки «Батьківщини», які Юлія Тимошенко та її колеги погрожують ставити на врахування, щоби виснажити залу і позбавити закон голосів. Це понад 400 хвилин часу роботи Ради, а по факту 2 дні абсолютно безглуздого спектаклю: коли правки ставлять на голосування просто щоби тягнути час і не дати закону пройти залу», – повідомила Стефанішина.

Зазначимо, Кабінет міністрів підтримав законопроєкт, що врегульовує використання в Україні рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових та наукових цілях. В Україні легалізували медичний канабіс, але не весь.

На необхідності легалізації медичного канабісу в Україні наголосив і президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що про легалізацію медичного канабісу в Україні активно заговорили ще у 2019 році. «За» виступила й тодішня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун та її наступниця Зоряна Скалецька.

Також Міністерство охорони здоров’я закликало нардепів ухвалити відповідний закон, щоб пацієнти отримали доступ до медичного канабісу.

Однак, Верховна Рада провалила голосування законопроєкту №5596, що надає доступ хворим до медичного канабісу в Україні та регулює його обіг. Законопроєкт не повернули на повторне перше читання і відправили на доопрацювання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *