ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський підтримав легалізацію медичного канабісу

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності легалізації медичного канабісу в Україні. Про це президент заявив, виступаючи у Верховній Раді 28 червня.

За його словами, це дозволить українським громадянам не терпіти біль, стрес і травми війни. 

Президент зазначив, що Україна має створити найсильнішу в Європі галузь ментальної та фізичної реабілітації.

«Всі найкращі світові практики, рішення, якими б складними чи незвичними вони не були, мають бути застосовані в Україні, щоб всім українським громадянам не довелось терпіти біль, стрест та травми війни. Зокрема ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу. Відповідні наукові дослідження та контрольоване українське виробництво», – заявив Зеленський.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Кабінет міністрів підтримав законопроєкт, що врегульовує використання в Україні рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових та наукових цілях. В Україні легалізували медичний канабіс, але не весь.

Про легалізацію медичного канабісу в Україні активно заговорили ще у 2019 році. «За» виступила й тодішня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун та її наступниця Зоряна Скалецька.

Також Міністерство охорони здоров’я закликало нардепів ухвалити відповідний закон, щоб пацієнти отримали доступ до медичного канабісу.

Однак, Верховна Рада провалила голосування законопроєкту №5596, що надає доступ хворим до медичного канабісу в Україні та регулює його обіг. Законопроєкт не повернули на повторне перше читання і відправили на доопрацювання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *