ОСТАННІ НОВИНИ

Супрун підтримала використання канабісу в медицині

Соломія Головіна

|

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун  прокоментувала можливість використання канабісу в медичних цілях, зауваживши, що це допомогло б майже двом мільйонам громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

Вона нагадала, що вчора на сайті Верховної Ради зареєстрували петицію з вимогою внести зміни до законодавства, щоб канабіс можна було використовувати у медичних та наукових цілях.

«Чи виправдане таке використання? Науковці, лікарі та пацієнти по всьому світу кажуть, що так. Медичний канабіс допомагає полегшити страждання пацієнтів та нормалізувати самопочуття при низці тяжких захворювань і станів. Тому використовувати його у медицині, звісно з певними застереженнями, нормальна світова практика», – наголосила Уляна Супрун.

Вона також наголосила, що медичний канабіс має безліч доведених лікувальних та паліативних ефектів, і дозволений, наприклад, в 25 штатах США, Австралії, Канаді, його використання давно врегульовано в багатьох європейських країнах. В Ізраїлі, Румунії, Македонії та Пуерто Ріко канабіс заборонений, проте дозволений у випадках невиліковних хвороб.

Щодо України, то в нас повністю заборонено використання медичного канабісу в лікувальних та наукових цілях.

«Застосування таких препаратів допомогло б майже двом мільйонам громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів», – зауважила Уляна Супрун.

Відтак вона закликала українців підтримати петицію і проголосувати за неї на сайті ВРУ.

«Доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу – це реалізація їхнього права на медичну допомогу. Важливо підтримати легалізацію застосування медичного канабісу в наукових цілях та медицині», – резюмувала в.о. міністра охорони здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *