ОСТАННІ НОВИНИ

В небі над Україною збили 24 із 40 «Шахедів»

Наталя Дуляба

|

У ніч на п’ятницю, 3 листопада, російські окупанти атакували Україну 40 ударними дронами Shahed-136/131, збити вдалося 24 із них. Про це Львівському порталу повідомили у командуванні Повітряних Сил.

Всі «Шахеди» росіяни запускали з території Росії: з Курської області та з району Приморсько-Ахтарська. Безпілотники рухались малими групами у різних напрямках, відтак у більшості областей Україрни була оголошена тривога, працювала протиповітряна оборона.

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено 24 із 40 «Шахедів».

Крім того, українські військові збили керовану авіаційну ракету Х-59, яку рашисти запустили із повітряного простору окупованої Херсонщини.

До відбиття нічної атаки залучили винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи.

Зазначимо, що захід України атакували 16 «Шахедів», 11 із них зуміла збити ППО. Втім інші п’ять дронів влучили в об’єкт критичної інфраструктури на Львівщині, обійшлося без жертв.

Також масованого удару дронів зазнав Харків і передмістя. Щонайменше 10 «Шахедів» влучили в цивільну інфраструктуру: навчальний заклад, господарські будівлі, гаражі, СТО, житловий будинок. Попередньо відомо, що постраждалих немає.

На Одещині ворожі безпілотники влучили по території об’єкта інфраструктури. Обійшлось без серйозних руйнувань і постраждалих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *