ОСТАННІ НОВИНИ

Спецпризначенці показали, як нищать окупантів біля Авдіївки

Наталя Дуляба

|

Війська РФ відновили свій наступ на Авдіївку і знову сунуть колонами на місто. В цей момент їх успішно нищать українські спецпризначенці.Про це Львівському порталу повідомили у командуванні Сил спеціальних операцій.

«На Авдіївському напрямку ворог поновив наступальні дії та не полишає спроб оточити місто. Однак наші захисники міцно тримають оборону і завдають ворогу чималих втрат. Оператори 3 полку ССО виявили важку техніку окупантів, яка сунула у напрямку Авдіївки, і оперативно зупинили їх», – йдеться у повідомленні.

Військові за допомогою FPV-дронів, ПТРК Javelin та мінометів спалили чотири ворожі бронетранспортери, два танки, а також знищили кілька десятків загарбників. Ось як це відбувалось:

Зазначимо, 20 жовтня Генштаб повідомив, що після незначного затишшя російські окупанти почали другу хвилю штурмів Авдіївки, але несуть значні втрати особового складу та техніки.

Лише до добу ворог тут втратив убитими та пораненими майже 900 бійців. Сили оборони України знищили та пошкодили майже ворожих 50 танків та понад 100 одиниць броньованої техніки.

Загалом за добу 19 жовтня російські окупанти зазнали рекордних втрат на всьому фронті. Сили оборони України ліквідували 1380 загарбників, 120 бойових броньованих машин, 55 танків та 29 артилерійських систем.

Про наступ на Авдіївку

10 жовтня війська РФ почали наступ на Авдіївському напрямку: у районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. До штурмів залучили три батальйони, танки й бойові броньовані машини. При цьому ворог активно рухається колонами, що дозволяє ЗСУ ефективно уражати техніку й особовий склад.

У Генштабі казали, що українські захисники не допустили втрат рубежів та позицій. А самі рашисти, інтенсивно атакуючи у районі Авдіївки, хочуть відтягнути українські резерви саме на цей напрямок і таким чином послабити або зупинити контрнаступ Сил оборони.

Втім аналітики американського Інституту вивчення війни припускали, що 11 жовтня росіяни таки мали певний успіх біля Авдіївки.

Президент Володимир Зеленський 12 жовтня заявив, що українські військові продовжують тримати позиції. Зі свого боку керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш каже, що окупанти безперестанку атакують Авдіївку, йдуть запеклі бої, а рашисти попри втрати «лізуть, як таргани».

16 жовтня українські військові заявили про певне затишшя в районі Авдіївки, пов’язане зі знищенням однієї з бригад, яку росіяни кинули на штурми. Втім після перегруповання ворога Сили оборони готуються до нової хвилі штурмів.

Експерти ISW вважають, що найближчим часом російські війська, ймовірно, продовжать наступальні операції у районі Авдіївки, але у дещо зниженому темпі. Втім, на думку аналітиків, їм навряд чи вдасться досягти вирішального прориву чи оточити це місто.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *