ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог перегруповується, але не полишає спроб оточити Авдіївку, – Сили оборони

Наталя Дуляба

|

Станом на 18 жовтня російські окупанти дещо послабили свої штурми Авдіївки, оскільки проводять перегруповання, але спроб оточити місто вони не полишають. Про це Львівському порталу повідомили у пресцентрі Сил оборони таврійського напрямку.

За добу українські військові відбили 5 ворожих атак на Авдіївському напрямку.

На Мар’їнському та Шахтарському напрямках наші захисники відбили більше 20 атак окупантів в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, а також дві атаки – південніше від Золотої Ниви та від Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку рашисти безуспішно намагались відновити втрачене положення південно-західніше від Роботиного, що на Запоріжжі. Втім Сили оборони продовжують тут свій наступ і мали частковий успіх на півдні від цього населеного пункту.

Також на Запоріжжі росіяни втратили ще один свій літак Су-25. Загалом бійці ОСУВ «Таврія» протягом доби ліквідували 288 окупантів, три потрапили в полон. Знищено 16 одиниць військової техніки ворога та склад боєприпасів.

Про наступ на Авдіївку

10 жовтня війська РФ почали наступ на Авдіївському напрямку: у районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. До штурмів залучили три батальйони, танки й бойові броньовані машини. При цьому ворог активно рухається колонами, що дозволяє ЗСУ ефективно уражати техніку й особовий склад.

У Генштабі казали, що українські захисники не допустили втрат рубежів та позицій. А самі рашисти, інтенсивно атакуючи у районі Авдіївки, хочуть відтягнути українські резерви саме на цей напрямок і таким чином послабити або зупинити контрнаступ Сил оборони.

Втім аналітики американського Інституту вивчення війни припускали, що 11 жовтня росіяни таки мали певний успіх біля Авдіївки.

Президент Володимир Зеленський 12 жовтня заявив, що українські військові продовжують тримати позиції. Зі свого боку керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш каже, що окупанти безперестанку атакують Авдіївку, йдуть запеклі бої, а рашисти попри втрати «лізуть, як таргани».

16 жовтня українські військові заявили про певне затишшя в районі Авдіївки, пов’язане зі знищенням однієї з бригад, яку росіяни кинули на штурми. Втім Сили оборони готуються до нової хвилі штурмів.

Експерти ISW вважають, що найближчим часом російські війська, ймовірно, продовжать наступальні операції у районі Авдіївки, але у дещо зниженому темпі. Втім, на думку аналітиків, їм навряд чи вдасться досягти вирішального прориву чи оточити це місто.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *