ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ готуються до нової хвилі штурмів під Авдіївкою 

Ольга Денисяка

|

Поблизу Авдіївки на Донеччині українські військові фіксують певне затишшя в штурмах з боку російської армії, ймовірно, це пов’язано із втратами сил РФ поблизу міста, заявив командир взводу БПЛА 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка ЗСУ Андрій Серган, передає Радіо Свобода.

«Наразі одна з бригад уже в них закінчилася. Зараз зайшла інша бригада. Це – регулярні військові. В принципі, очікуємо нової потужної хвилі», – сказав він.

ЗСУ тим часом, за словами військового, готуються до нових штурмів із боку російських сил.

«Готуємося до того, щоб дати гідну відсіч… У будь-якому випадку вони відійдуть, як хвиля відлине від нас. А потім хвиля знову ж таки нас може накрити. Тому ми готуємося до того, що будуть знову ж таки штурмові дії. Доволі сильні, потужні. Підготовлюємо техніку, особовий склад, щоб гідно зустрічати нашого ворога», – сказав Андрій Серган.

Напередодні в ефірі телемарафону начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш заявив, що інтенсивність обстрілів і штурмів з боку російських сил дещо зменшилась, проте обстріли міста все одно відбуваються цілодобово.

Аналітики американського Інституту вивчення війни у своєму звіті кажуть, що найближчим часом російські війська, ймовірно, продовжуватимуть наступальні операції в зниженому темпі й залишатимуться загрозою для українських військ у цьому районі, незважаючи на те, що наразі їм навряд чи вдасться досягти вирішального прориву чи оточити Авдіївку.

Про наступ на Авдіївку

10 жовтня війська РФ почали наступ на Авдіївському напрямку: у районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. До штурмів залучили три батальйони, танки й бойові броньовані машини. При цьому ворог активно рухається колонами, що дозволяє ЗСУ ефективно уражати техніку й особовий склад.

У Генштабі кажуть, що українські захисники не допустили втрат рубежів та позицій. А самі рашисти, інтенсивно атакуючи у районі Авдіївки, хочуть відтягнути українські резерви саме на цей напрямок і таким чином послабити або зупинити контрнаступ Сил оборони.

Аналітики американського Інституту вивчення війни припускають, що 11 жовтня росіяни таки мали певний успіх біля Авдіївки.

Президент Володимир Зеленський 12 жовтня заявив, що українські військові продовжують тримати позиції. Зі свого боку керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш каже, що окупанти четверту добу атакують Авдіївку, запеклі бої йдуть фактично безперервно, а рашисти попри втрати «лізуть, як таргани».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *