ОСТАННІ НОВИНИ

Штурмом Авдіївки росіяни намагаються сповільнити український контрнаступ, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти суттєво активізувались на Донеччині й силами трьох батальйонів почали наступальні дії у районі Авдіївки. Про це повідомив речник Генштабу Андрій Ковальов 11 жовтня в ефірі національного телемарафону.

Так, війська РФ фактично з 10 жовтня почали наступальні дії у районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. До штурмів ворог залучив три батальйони, танки й бойові броньовані машини.

«Проте наші захисники відбили всі атаки ворога і не допустили втрат рубежів та позицій», – підкреслив речник Генштабу.

Водночас Армія.inform, цитуючи Андрія Ковальова, додає, що інтенсивно атакуючи у районі Авдіївки, окупанти хочуть відтягнути українські резерви саме на цей напрямок і таким чином послабити або зупинити контрнаступ Сил оборони.

«Окупанти шукають слабкі місця в українській обороні поблизу цих населених пунктів. Своїми діями вони намагаються сповільнити або зупинити успішний наступ українських захисників на інших напрямках фронту», – сказав Андрій Ковальов.

При цьому війська РФ, наступаючи в районі Авдіївки, активно рухається колонами, що дозволяє нашим військовим ефективно уражати техніку й особовий склад. Як розповідають в МВС України, спецпризначенці Нацгвардії спалили 6 одиниць бронетехніки й зупинили просування ворожої колони.

Загалом за минулу добу війська РФ зазнали значних втрат на фронті. Українські захисники збили ворожий винищувач Су-25, ліквідували 820 загарбників, знищили 34 танки, 91 бойову броньовану машину та 18 артилерійських систем.

Нагадаємо, 10 жовтня українські військові мали успіх на схід від Кліщіївки та  Андріївки Донецької області, а також на захід від Роботиного Запорізької області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *