ОСТАННІ НОВИНИ

У дев’ятьох маршрутках Львова можна розрахуватись картою. Перелік

Наталя Дуляба

|

Віднині, 3 жовтня, безготівкова оплата проїзду стала доступною ще на трьох автобусних маршрутах Львова. Загалом розрахуватись банківською карткою можна вже у дев’ятьох маршрутках. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Так, безготівкова оплата вже діє на дев’ятьох автобусних маршрутах: №1А, №3А, №5А, №10, №11, №39, №58, №59 та №62.

Втім із п’ятниці, 6 жовтня, до цього переліку додасться ще один маршрут – №61.

Тим часом у мерії кажуть, що безготівкова оплата проїзду у всіх міських автобусах має бути доступною ще до кінця 2023 року.

«Я думаю, що до кінця року етап безготівкової оплати ми маємо запустити на всьому громадському транспорті. Зараз нам ще необхідно відточити деякі технічні моменти. Слід розуміти, що з кожним новим маршрутом, де впроваджуємо безготівкову оплату, ми вилучаємо готівку у водія і вводимо її в прозору площину.

Цей етап дасть можливість цілком детінізувати сферу перевезень у громадському транспорті, побачити, який є облік, які є валідації по кожному з маршрутів та по кожному автобусу. І вже коли система буде якісно працювати, і водії будуть навчені, і у пасажирів буде можливість розрахуватися різними способами, ми зможемо перейти на етап оплати транспортної роботи перевізникам», – прокоментував директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

Зазначимо, навесні депутати Львівської міськради вже питали в Андрія Садового, коли ж чекати електронного квитка, терміни запуску якого щоразу відкладаються. На це мер відповів, що теж «переживає» за електронний квиток, і запевнив, що це станеться «скоро» і зацитував слова з пісні про Ісуса Христа.

Нещодавно міський голова заявив, що е-квиток має повноцінно запрацювати до кінця 2023 року.

Як писав Львівський портал, електронний квиток у громадському транспорті Львова не можуть впровадити вже 12 років поспіль.

Наприкінці 2019 року у тендері ЄБРР на розробку сервісу е-квитка у Львові переміг консорціум компаній Mikroelektronika (Чехія) та SoftServe (львівська ІТ-компанія). За це фірми отримають майже за 11,6 млн євро.

Львівський електронний квиток має назву «Леокарт» і він зупинився на початку 2022 року, коли пільгові картки частково запрацювали для пільговиків. Хоча в мерії спочатку обіцяли, що вся система запрацює восени 2021 року, згодом ця дата вкотре змістилась на січень 2022-го.

Тепер у міськраді Львова кажуть, що процес гальмує чеська Mikroelektronika, працівники якої виїхали з України через повномасштабну війну, а також львівська ІТ-компанія «Аствел Софт», що забезпечує взаємодію усіх учасників процесу.

Зі свого боку чеський підрядник стверджує, що свою роботу завершить до липня 2023 року, а «Аствел Софт» навпаки звинувачує у саботажі мерію, зокрема ЛКП «Львівавтодор».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *