ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий зацитував пісню про Христа, говорячи про е-квиток

Наталя Дуляба

|

Міський голова Львова Андрій Садовий каже, що львів’яни «скоро» зможуть користуватись електронним квитком у громадському транспорті і при цьому зацитував слова з пісні «Скоро-скоро вже ми побачимо Христа». Про це йшлося під час засідання сесії Львівської міськради 27 квітня.

Під час години запитань до мера депутати поцікавились в Андрія Садового, коли ж реально вдасться впровадити електронний квиток, терміни запуску якого щоразу відкладаються.

Орест Печенко розповів, що в березні депутати мали зустріч із директором департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олегом Забарилом, який запевнив, що до 1 липня буде «проведено значну частину роботи і люди відчують наявність е-квитка». Відтак депутат спитав у міського голови, чи не зміниться дедлайн цього разу.

Андрій Садовий відреагував на це анекдотичним епізодом зі свого життя. Він розповів, як одного разу очікував «конкретної підтримки від одних поважних людей», а вони натомість відповіли меру, що «будуть дуже сильно переживати» за нього.

Після цього Садовий зробив коротку паузу і сказав, що теж «переживає» за електронний квиток, однак не став називати жодних дат, коли ж він врешті повноцінно запрацює. Натомість міський голова запевнив, що це станеться «скоро» і зацитував слова з пісні про Ісуса Христа.

«Приємно, що і ви переживаєте. Я також переживаю. Буквально у вівторок в мене була глибока зустріч з працівниками департаменту міської мобільності щодо електронного квитка, рухаємось до фінішу. Є, звичайно, нюанси в координації, бо з одного боку є чеський підрядник, з іншого – компанія SoftServe. Якось усе стабілізуємо. Не буду зараз озвучувати дня, але скоро-скоро вже ми побачимо Христа і електронний квиток», – так відповів Андрій Садовий.

Водночас він додав, що підтримує Олега Забарила, який висловився про 1 липня як про нову дату щодо роботи е-квитка, і зробить «все можливе, щоб ця дата стала реальністю».

Зауважимо, що слова «Скоро-скоро вже ми побачимо Христа» є в легендарній пісні Братів Гадюкіних «Карпати знов програли в футбол», також існує й однойменна релігійна пісня. Рядок із якої саме композиції цитував міський голова Львова, наразі достеменно незрозуміло.

Нагадаємо, електронний квиток у громадському транспорті Львова не можуть впровадити вже 12 років поспіль.

Наприкінці 2019 року у тендері ЄБРР на розробку сервісу е-квитка у Львові переміг консорціум компаній Mikroelektronika (Чехія) та SoftServe (львівська ІТ-компанія). За це фірми отримають майже за 11,6 млн євро.

Львівський електронний квиток має назву «Леокарт» і він зупинився на початку 2022 року, коли пільгові картки частково запрацювали для пільговиків. Хоча в мерії спочатку обіцяли, що вся система запрацює восени 2021 року, згодом ця дата вкотре змістилась на січень 2022-го.

Тепер у міськраді Львова кажуть, що процес гальмує чеська Mikroelektronika, працівники якої виїхали з України через повномасштабну війну, а також львівська ІТ-компанія «Аствел Софт», що забезпечує взаємодію усіх учасників процесу.

Зі свого боку чеський підрядник стверджує, що свою роботу завершить до липня 2023 року, а «Аствел Софт» навпаки звинувачує у саботажі мерію, зокрема ЛКП «Львівавтодор».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *