ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати розглянуть петицію про повернення громаді 3.4 га землі зі школою у Брюховичах

Андрій Котенський

|

Петиція про повернення у власність громади земельної ділянки 3,46 га у Брюховичах на вулиці Широкій, 2, а також прийняття рішення про її використання для рекреації через залягання термальних вод, зібрала необхідні 500 підписів. Тепер її мають розглянути депутати Львівської міської ради.

Як повідомляв Львівський портал, відповідну петицію на платформі місцевих петицій зареєструвала львів’янка Ярина Остапик.

Авторка петиції звертає увагу на незаконність виділення у постійне користування земельної ділянки площею 3,46 га, у курортній зоні Брюхович для будівництва апарт-готелів (де-факто житла), офісів, тощо.

Депутатів ЛМР також закликають заборонити на цій ділянці здійснювати щільну громадську забудову без розробки родовищ мінеральних термальних вод.

«Петицією пропонується вжити заходів для витребування з чужого незаконного володіння земельної ділянки площею 3,46 га у селищі Брюховичі по вул.Широка, 2 та прийняти рішення про її використання виключно для рекреації та відновлення з урахуванням залягання на ділянці термальних вод», – йдеться у зверненні.

Раніше Львівський портал повідомляв, що наприкінці жовтня 2022 року забудовник почав активну підготовку до будівництва на території недобудованої школи у Брюховичах, що на вул. Широкій, 2.

Як відомо, Брюховицька сільська рада списала недобудовану школу. А землю, на якій вона розташована, передали невідомій громадській організації. Мова про земельну ділянку зі школою та столітніми деревами, площею 3,4 га, яку Брюховицька селищна рада за кілька днів до своєї ліквідації безкоштовно передала під забудову.

У Львові переконані, що земельна оборудка незаконна, а відтак місто демонтувало встановлену огорожу та звернулося до суду.

Львівський апеляційний суд заборонив здійснювати будь-яке будівництво на території недобудованої школи у Брюховичах, яку колишня місцева влада віддала під забудову житлом. Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 5 грудня 2022 року. Але у лютому 2023 року Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення Львівської міської ради про знесення будівельного паркана на цій ділянці.

У вересні 2023 року новий котлован біля школи у Брюховичах зареєстрували як незавершене будівництво. Після цього Львівський суд втретє арештував скандальну ділянку у Брюховичах.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *