ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський суд втретє арештував скандальну ділянку у Брюховичах

Ольга Денисяка

|

Суддя Шевченківського районного суду Львова Юрій Донченко наклав арешт на земельну ділянку площею майже 3,5 га у Брюховичах, де стартувало будівництво приватних апартаментів. Відповідну ухвалу суду опублікували 18 вересня, повідомляють NGL.Media.

Це вже третій арешт цієї ділянки, два попередні були скасовані. Новий арешт на ділянку накладений у якості забезпечення позову місцевого мешканця. Він повідомив суду, що готує позов до Львівської міськради, а також до підприємства громадської організації «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» про скасування рішення про передачу ділянки у постійне користування і реєстрації землі.

Нагадаємо, ділянку із недобудованою школою Брюховицька селищна раді передала у безкоштовне користування ще у 2020 році, формально – для будівництва реабілітаційного центру учасників АТО. Однак пізніше з’ясувалось, що на центр реабілітації запланували виділити 500 м2, або ж 1% від загальної забудови.

Обґрунтовуючи необхідність арешту для забезпечення позову Євген Коновалов повідомив, що вважає рішення селищної ради протиправним, прийнятим з порушенням вимог законодавства та таким, що грубо порушує його права, свободи та інтереси – нове будівництво межує з територією його будинку. Зокрема, внаслідок побудови тут комплексу приватних апартаментів буде проведено суцільну вирубку дерев.

Окрім того, ділянку передали підприємству асоціації і дозволили там будівництво за відсутності (в той час і досі) плану зонування території і детального плану території. Таке рішення є протиправним і грубо порушує публічний інтерес.

Суддя погодився із аргументами мешканця Брюховичів і наклав арешт на ділянку. Ця ухвала суду про забезпечення позову є виконавчим документом і підлягає негайному виконанню з дня її постановлення. Апеляційну скаргу ще можуть подати протягом п’ятнадцяти днів.

Раніше Львівський портал повідомляв, що наприкінці жовтня 2022 року забудовник почав активну підготовку до будівництва на території недобудованої школи у Брюховичах, що на вул. Широкій, 2.

Як відомо, Брюховицька сільська рада списала недобудовану школу. А землю, на якій вона розташована, передали невідомій громадській організації. Мова про земельну ділянку зі школою та столітніми деревами, площею 3,4 га, яку Брюховицька селищна рада за кілька днів до своєї ліквідації безкоштовно передала під забудову.

У Львові переконані, що земельна оборудка незаконна, а відтак місто демонтувало встановлену огорожу та звернулося до суду.

Львівський апеляційний суд заборонив здійснювати будь-яке будівництво на території недобудованої школи у Брюховичах, яку колишня місцева влада віддала під забудову житлом. Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 5 грудня 2022 року. Але у лютому 2023 року Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення Львівської міської ради про знесення будівельного паркана на цій ділянці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *