ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові збирають підписи для повернення громаді 3.4 га землі зі школою у Брюховичах

Андрій Котенський

|

У Львові збирають підписи під петицією щоб витребувати «з чужого незаконного володіння земельну ділянку 3,46 га у Брюховичах» на вулиці Широкій, 2 та прийняття відповідного рішення про її використання для рекреації з урахуванням залягання на ділянці термальних вод. Відповідну петицію на платформі місцевих петицій зареєструвала львів’янка Ярина Остапик.

Авторка петиції звертає увагу на незаконність виділення у постійне користування земельної ділянки площею 3,46 га, у курортній зоні Брюхович для будівництва апарт-готелів (де-факто житла), офісів, тощо.
«Земельну ділянку, кадастровий номер 4610166300:05:004:0002 по вул. Широка, 2 у смт. Брюховичі Брюховицька селищна рада надала підприємству громадської організації осіб з інвалідністю у 2020р. для містобудівних потреб з прямим порушенням Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», без наявності Детального плану території чи зонування, тому при наданні земельної ділянки не була забезпечена участь громадськості у обговоренні містобудівної документації та не було враховано територіальні ресурси – наявність на ділянці залягання термальних вод», – йдеться у петиції.

Також зауважується, що Брюховицька селищна рада виділила підприємству громадської організації осіб з інвалідністю у користування земельну ділянку, яка не була вільною, на ній був розміщений комунальний об’єкт незавершеного будівництва загальноосвітньої школи, більша частина з якого нерозібрана до цього часу, що є порушенням Земельного кодексу України.

«Земельна ділянка знаходиться у курортній зоні селища. Ділянки, які межують із ділянкою по вул. Широка, 2, заплановані та вже використовуються під рекреаційні, оздоровчі та відпочинкові цілі, щодо сусідніх земельних ділянок наявні експертні дослідження про залягання на них лікувальних мінеральних термальних високомінералізованих вод, придатних для бальнеолікування. На даний момент здійснюється буріння свердловин на сусідніх ділянках», – говорить автор петиції.

Депутатів ЛМР також закликають заборонити на цій ділянці здійснювати щільну громадську забудову без розробки родовищ мінеральних термальних вод, бо це є нераціональним використанням місцевих ресурсів та непоправною шкодою потенціалу Львова.

«Петицією пропонується вжити заходів для витребування з чужого незаконного володіння земельної ділянки площею 3,46 га у селищі Брюховичі по вул.Широка, 2 та прийняти рішення про її використання виключно для рекреації та відновлення з урахуванням залягання на ділянці термальних вод», – закликає автор і підписанти.

Як відомо, для розгляду петиції необхідно зібрати 500 підписів.

Станом на цю годину петицію підписали 372 особи з 500 необхідних.

Підписатися можна тут: Petition.

Раніше Львівський портал повідомляв, що наприкінці жовтня 2022 року забудовник почав активну підготовку до будівництва на території недобудованої школи у Брюховичах, що на вул. Широкій, 2.

Як відомо, Брюховицька сільська рада списала недобудовану школу. А землю, на якій вона розташована, передали невідомій громадській організації. Мова про земельну ділянку зі школою та столітніми деревами, площею 3,4 га, яку Брюховицька селищна рада за кілька днів до своєї ліквідації безкоштовно передала під забудову.

У Львові переконані, що земельна оборудка незаконна, а відтак місто демонтувало встановлену огорожу та звернулося до суду.

Львівський апеляційний суд заборонив здійснювати будь-яке будівництво на території недобудованої школи у Брюховичах, яку колишня місцева влада віддала під забудову житлом. Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 5 грудня 2022 року. Але у лютому 2023 року Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення Львівської міської ради про знесення будівельного паркана на цій ділянці.

У вересні 2023 року новий котлован біля школи у Брюховичах зареєстрували як незавершене будівництво. Після цього Львівський суд втретє арештував скандальну ділянку у Брюховичах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *