ОСТАННІ НОВИНИ

Донат замість квітів на 1 вересня: у Львові зібрали 10 млн грн на Unbroken Kids

Наталя Дуляба

|

Львів’яни пожертвували 10 млн грн на обладнання для дитячого відділення реабілітації Unbroken Kids у межах ініціативи, приуроченої початку нового навчального року. Замість квітів освітяни пропонували зробити донат. Про це повідомив керівник міського управління освіти Андрій Закалюк.

«Не перестаю дивуватися тому, наскільки обʼєднана у нашому місті освітянська спільнота. Впродовж перших тижнів вересня ми разом збирали кошти на закупівлю обладнання для дитячого відділення реабілітації Unbroken Kids. Спільними зусиллями ми перерахували близько 10 мільйонів гривень благодійному фонду Unbroken Ukraine. Неймовірна сума, як і кожен, хто зробив у неї свій внесок. Дякуємо всім освітянам, батькам і дітям», – відзначив Андрій Закалюк.

Про благодійну ініціативу перед новим навчальним роком у Львові заговорили ще наприкінці липня. Вже тоді у міському управлінні освіти львів’ян закликали не купувати 1 вересня квіти для вчителів та вихователів, а натомість зробити пожертву на окреме реабілітаційне відділення для дітей, постраждалих під час війни.

Зазначимо, що Unbroken Kids створюють на базі дитячої лікарні святого Миколая, де лікують та оперують малюків від народження до повноліття. За останній рік допомогу тут отримали понад 60 тисяч діток зі всієї України.

Аби дітки могли отримати найкраще лікування і відновлення у рідній країні, на центр Unbroken Kids у Львові збирають 35 млн грн. Долучитися до збору коштів можна за цим посиланням.

«Потреба у відкритті повноцінного відділення у нас гостро виникла з початку війни, коли до нас почали привозити різних діток із пораненнями чи опіками. В нас є можливість надавати повний спектр медичних послуг в плані консервативної терапії і хірургії, але опісля майже всі ці діти потребують тривалої реабілітації, щоб вони змогли повноцінно жити. Відтак ми відкрили цей збір, щоб обладнати відділення і дати можливість нашим пацієнтам різного віку отримати повний спектр реабілітаційної допомоги», – розповідає медична директорка дитячої лікарні святого Миколая Зоряна Іванюк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *