ОСТАННІ НОВИНИ

Замість квітів на 1 вересня львів’ян закликають зробити донат

Наталя Дуляба

|

Усіх львів’ян, які поведуть своїх дітей до школи 1 вересня, закликають не купувати квіти, а натомість зробити пожертву на Unbroken Kids – окреме реабілітаційне відділення для дітей, постраждалих під час війни. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

З ініціативою підтримати створення у Львові окремого відділення для реабілітації постраждалих під час війни дітей виступили у міському управлінні освіти. Як розповів його керівник Андрій Закалюк, 1 вересня учні, повертаючись за парти, традиційно вітають квітами своїх учителів із початком нового навчального року.

Втім освітяни пропонують не витрачати кошти на квіти, а натомість віддати їх на пожертву для Unbroken Kids.

«До 1 вересня ми разом з нашими школами, педагогами і батьків будемо заохочувати до збору коштів на підтримку реабілітаційного центру Unbroken Kids, щоб ми всі разом могли гарно розпочали цей навчальний рік, і кошти, які, можливо, хотіли скерувати на квіти вчителям, перерахували на допомогу діткам, які отримали травми під час війни», – розповів керівник міського управління освіти Андрій Закалюк.

Зазначимо, що Unbroken Kids створюють на базі дитячої лікарні святого Миколая, де лікують та оперують малюків від народження до повноліття. За останній рік допомогу тут отримали понад 60 тисяч діток зі всієї України.

Аби дітки могли отримати найкраще лікування і відновлення у рідній країні, на центр Unbroken Kids у Львові збирають 35 млн грн. Долучитися до збору коштів можна за цим посиланням.

«Потреба у відкритті повноцінного відділення у нас гостро виникла з початку війни, коли до нас почали привозити різних діток із пораненнями чи опіками. В нас є можливість надавати повний спектр медичних послуг в плані консервативної терапії і хірургії, але опісля майже всі ці діти потребують тривалої реабілітації, щоб вони змогли повноцінно жити. Відтак ми відкрили цей збір, щоб обладнати відділення і дати можливість нашим пацієнтам різного віку отримати повний спектр реабілітаційної допомоги», – розповіла медична директорка дитячої лікарні святого Миколая Зоряна Іванюк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *