ОСТАННІ НОВИНИ

Вперше після підриву Каховської ГЕС на Дніпропетровщині запрацювала нитка водогону

Анастасія Диняк

|

На Дніпропетровщині 21 серпня запрацювала перша нитка водогону після підриву Каховської ГЕС. Вона дозволить забезпечити доступом до води близько 25% населення Кривого Рогу. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства відновлення.

Так, у понеділок, 21 серпня, запрацювала перша нитка на ділянці «Інгулець – Кряжеве» магістрального водогону, який почали будувати на третій день теракту на Каховській ГЕС. Задля її запуску вода з річки Інгулець подається насосною станцією до підземного трубопроводу. Далі відкритим каналом потрапляє до Південного водосховища та подається мешканцям Кривого Рогу. Цей процес триватиме до 10 днів.

Загалом ланка «Інгулець – Кряжеве» складається з чотирьох ниток, запуск решти трьох має відбутись на початку осені.

Зазначимо, увесь проєкт магістрального водогону складається з трьох ділянок загальною протяжністю майже 150 км. Попереду – запуск ще двох ділянок «Марганець – Нікополь – Покров» (довжина 40,9 км) і «Запоріжжя – Томаківка – Марганець» (76,7 км).

Нагадаємо, на засіданні 19 липня Кабмін затвердив постанову про експериментальний проєкт відбудови Каховської ГЕС.

За попередніми оцінками на відбудову Каховської гідроелектростанції потрібно близько 1 млрд євро. Ще у стільки ж обійдуться інші супутні роботи, пов’язані з забезпеченням роботи ГЕС.

Російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС уночі 6 червня, невдовзі вона пішла повністю під воду. Попередньо відомо про загибель 21 людини.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни. За справу взялися й експерти Міжнародного кримінального суду.

Європарламент зі свого боку визнав підрив греблі Каховської ГЕС воєнним злочином Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *