ОСТАННІ НОВИНИ

Кількість загиблих через підрив ГЕС зросла до 21

Ольга Денисяка

|

Станом на вечір 20 червня кількість загиблих унаслідок підриву Каховської ГЕС зросла до 21 особи. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Наразі злишаються підтопленими 595 будинків на Херсонщині. Через дії ворога, на жаль, зростає кількість загиблих та поранених. 21 особа загинула, зокрема 5 — через прицільні постріли росіян. Ще 28 отримали поранені, з них 16 — наші ліквідатори.

За словами голови МВС, епідеміологічна ситуація стабільна та контрольована. Спалахів інфекційних захворювань не зафіксовано. 

«Вкотре нагадую про сувору заборону вилову та споживання риби в постраждалих районах. Працюють спеціальні патрулі, які відстежують такі факти. Систематично відбираємо проби води як технічної, так і питної. Це потрібно для того, аби розуміти, чи можна її безпечно подавати людям. А поки що  продовжуємо привозити питну та технічну воду місцевим мешканцям», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС уночі 6 червня, невдовзі вона пішла повністю під воду. У зоні затоплення опинились близько 80 населених пунктів, розпочато евакуацію.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни. За справу взялися й експерти Міжнародного кримінального суду.

Європарламент зі свого боку визнав підрив греблі Каховської ГЕС воєнним злочином Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *