ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд затвердив проєкт відбудови Каховської ГЕС

Наталя Дуляба

|

На засіданні 19 липня Кабмін затвердив постанову про експериментальний проєкт відбудови Каховської ГЕС, яку підірвали російські окупанти. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі уряду.

«Проєкт розрахований на два роки. На першому етапі спроектуємо всі інженерні конструкції, підготуємо необхідну базу для відновлення. Другий етап розпочнеться після деокупації територій, де розташована ГЕС. Він передбачає власне будівельні роботи», – розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Координуватиме проєкт із відбудови Каховської ГЕС Міністерство економіки, замовником буде «Укргідроенерго».

Нагадаємо, за попередніми оцінками на відбудову Каховської гідроелектростанції потрібно близько 1 млрд євро. Ще у стільки ж обійдуться інші супутні роботи, пов’язані з забезпеченням роботи ГЕС.

Російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС уночі 6 червня, невдовзі вона пішла повністю під воду. Попередньо відомо про загибель 21 людини.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни. За справу взялися й експерти Міжнародного кримінального суду.

Європарламент зі свого боку визнав підрив греблі Каховської ГЕС воєнним злочином Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *