ОСТАННІ НОВИНИ

Європарламент визнав підрив Каховської ГЕС воєнним злочином рашистів

Андрій Котенський

|

Депутати Європейського парламенту засудили підрив греблі Каховської ГЕС і назвали ці дії воєнним злочином Росії. Про це йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту за підсумками пленарного засідання у Страсбурзі.

«Депутати засудили руйнування греблі в українській Новій Каховці, черговий скоєний Росією воєнний злочин, який повинен мати наслідки. Вони закликали ЄС продовжувати рішучу підтримку України, запровадити нові санкції проти Росії та спрямувати мільярди заморожених фінансових активів російських олігархів на відновлення України», – йдеться у повідомленні.

Євродепутати такожтокреслили свої очікування від саміту ЄС 29-30 червня в світлі останніх подій в Україні та прогресу в укладенні Міграційного пакту ЄС.

Нагадаємо, російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС уночі 6 червня, невдовзі вона пішла повністю під воду. У зоні затоплення опинились близько 80 населених пунктів, розпочато евакуацію.

Крім того, під час теракту у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн нафтопродуктів, які понесло течією у Чорне море.

В «Укргідроенерго» вже заявили, що зруйнована Каховська ГЕС відновленню не підлягає. А в «Енергоатомі» наголосили, що підрив може мати негативні наслідки для ЗАЕС, адже вода з Каховського водосховища необхідна для охолодження реакторів.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни.

Зауважимо, лише за попередніми оцінками Міндовкілля підрив окупантами Каховської ГЕС завдав шкоди довкіллю на 55 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *