ОСТАННІ НОВИНИ

Головний військком Львівщини Тіщенко залишає посаду

Анастасія Диняк

|

Олександр Тіщенко залишає посаду начальника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки після рішення президента Володимира Зеленського звільнити усіх обласних військкомів. Про це Тіщенко повідомив у соцмережах.

«Після багатьох років служби я залишаю посаду начальника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки», – написав Тіщенко.

Він також подякував моболізованим жителям Львівщини.

«Дякую кожному рядовому, офіцеру і службовцю, а також усім волонтерам за ці незабутні роки та спільні зусилля… Окремо хочу висловити щиру подяку нашим хоробрим Воїнам зі львівських батальйонів, які захищали Сумщину в напрямку Білопілля, а також знищували ворога раніше та продовжують це робити сьогодні в Бахмуті», – йдеться у повідомленні.

За даними Zaxid.net, 47-річний Олександр Тіщенко обіймав посаду очільника обласного ТЦК у 2017-2020 роках. На місцевих виборах 2020 року він став депутатом Львівської облради від «Слуги народу» після чого звільнився з посади. У лютому 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення, Головнокомандувач знову призначив Олександра Тіщенка на цю посаду.

Нагадаємо, станом на 1 серпня масові обшуки провели у військкоматах 11 областей України. До того президент Зеленський заявив, що попередні результати перевірок невтішні.

Зеленський також наголосив, що у військкомати мають прийти люди, які «бачили і пройшли війну та розуміють ціну життя на фронті».

17 серпня Зеленський підписав указ із рекомендаціями РНБО до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо звільнення всіх обласних військкомів.

Згодом у ДБР повідомили, що з початку повномасштабного вторгнення почали розслідування 112 проваджень щодо посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Станом на 8 серпня 15 обвинувальних актів вже було направлено до суду.

Як повідомляв Львівський портал, одному з найперших ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні одеському військкому Борисову. Його арештували, втім з можливістю вийти на волю під заставу.

Родина Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

Пізніше Зеленський доручив головнокомандувачу Валерію Залужному звільнити одеського військкома.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *