ОСТАННІ НОВИНИ

Військком Борисов може вийти на волю під заставу

Андрій Котенський

|

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову, якого підозрюють у незаконному збагаченні та порушенні порядку несення військової служби. Суд призначив Борисову тримання під вартою до 22 вересня із можливістю застави сумою у 150 мільйонів гривень, повідомляє Суспільне.

У разі внесення застави ексвійськкому заборонять виїжджати за межі Одеси, він повинен буде здати документи та з’являтися на вимогу слідчого.

Як повідомили під час судового засідання прокурори, з грудня 2022 року до грудня 2023 року Євген Борисов, отримавши медичну довідку для лікування, виїхав в Іспанію. Утім, за їхніми словами, підозрюваний не лікувався, а відпочивав. У цей період у колишнього військкома з’явилося нерухоме майно, зокрема, в Іспанії, яке записане на його родичів. Тому сторона обвинувачення у суді просила найсуворіший запобіжний захід для Борисова – тримання під вартою без права внесення застави.

Натомість адвокати це заперечили і назвали обвинувачення ексвійськкому необґрунтованим. Окрім того, за їхніми словами, підозру Борисову вручили з порушенням чинного законодавства. Вони також заявили, що майно, яке начебто придбала родина Борисова, мали задекларувати у 2024 році.

«Ми надали всі документи щодо доходів тещі, матері та дружини Борисова. Вони давно вели підприємницьку діяльність і це зафіксовано в податкових деклараціях. У них вистачало активів на момент придбання майна», – каже адвокат Володимир Отрош.

З підозрою щодо самовільного залишення служби захисники також не погоджуються та подаватимуть апеляцію.

«Борисова визнали непридатним до служби через поранення у березні 2022 року, тому його не можна притягнути до відповідальності за цими статтями, якби порушення і було», – зазначив ще один адвокат Олександр Маковецький.

Також він додав, що «Борисов мав можливість обирати медзаклад в Іспанії, бо лікувався за власні кошти, а від держави отримав лише дозвіл на виїзд».

Адвокати просили Печерський суд відпустити колишнього військкома Одеського обласного ТЦК на поруки, або обрати запобіжний захід, який не передбачає арешт.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні військкому Борисову.

За даними журналістського розслідування Української правди, родина начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів. Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, хоча сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи є у його сім’ї майно в Іспанії.

Керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що службова перевірка щодо Борисова не виявила підстав для відсторонення його з посади.

Згодом президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки, на якому доручив головнокомандувачу Валерію Залужному звільнити одеського воєнкома Євгена Борисова.

Лише наприкінці червня Прокуратура почала перевірку одеського військкома та його родичів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *