ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський доручив звільнити скандального одеського воєнкома

Ольга Денисяка

|

23 червня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки, на якому доручив головнокомандувачу Валерію Залужному звільнити одеського воєнкома Євгена Борисова, у якого журналісти знайшли нерухомість на мільйони доларів в Іспанії. Про це Зеленський повідомив у соцмережах.

«Дав термінове доручення Головкому Залужному негайно звільнити з посади, так би мовити, одеського «воєнкома» – начальника місцевого центру комплектування, про якого говорить вся наша країна», – заявив президент.

Також Зеленський дав термінове доручення створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Павлюка разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК для перевірки всіх воєнкомів в усіх регіонах України.

Крім того, під час засідання Ставки президент заслухав усіх командувачів: генерали Залужний, Сирський, Тарнавський, Москальов. Також заслухали доповіді командувача Військово-Морських сил віце-адмірала Неїжпапи, очільника Служби безпеки України генерала Малюка, міністра закордонних справ України Кулеби, міністра оборони України Резнікова та міністра стратегпрому Камишіна. Обговорили питання оборонно-наступальних операцій, постачання зброї, контрактів із партнерами, темпи зростання виробництва в українському ОПК.

Нагадаємо, у розслідуванні журналістів йшлося про те, що родина начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів. Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, хоча сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи є у його сім’ї майно в Іспанії. 

Керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що службова перевірка щодо Борисова не виявила підстав для відсторонення його з посади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *