ОСТАННІ НОВИНИ

ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні військкому Борисову

Андрій Котенський

|

Колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову повідомили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та умисному ухиленні від несення служби, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Під час досудового розслідування зібрано величезний масив доказової бази. Для повноцінного та неупередженого розслідування почали брати до уваги й розслідування у ЗМІ. Також будуть досліджені матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), яке також виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього одеського воєнкома на понад 188 млн грн.

Зокрема, одне з журналістських розслідувань показало, що мати воєнкома минулого року стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 млн євро. Також з’ясувалось, що, окрім елітної закордонної нерухомості, вона цьогоріч придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

Згодом правоохоронці встановили, що й теща ексвоєнкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser.

Дружина ексвоєнкома також придбала іншу закордонну нерухомість – офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тис. євро, також не маючи для цього достатньої кількості законно отриманих активів та доходів.

Колишнього воєнкома підозрюють: у набутті активів, вартість яких перевищує його законні доходи (ст.368-5 КК України); у нез’явленні на службі військовослужбовцем в умовах воєнного стану (ч.5 ст.407 КК України); в ухиленні від несення служби шляхом обману (ч.4 ст.409 КК України).

Санкції статей передбачають обмеження волі до 10 років позбавлення волі.

Місцезнаходження підозрюваного наразі невідоме. Слідчі дії тривають.

«Правоохоронці доповіли мені сьогодні про ситуацію з колишнім одеським «військкомом». Йому повідомлено про підозру за фактами незаконного збагачення та порушення порядку несення військової служби. Логічно, що самим лише звільненням ця історія не мала завершитися», – прокоментував ситуацію президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у розслідуванні журналістів йшлося про те, що родина начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів. Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, хоча сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи є у його сім’ї майно в Іспанії.

Керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що службова перевірка щодо Борисова не виявила підстав для відсторонення його з посади.

Згодом президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки, на якому доручив головнокомандувачу Валерію Залужному звільнити одеського воєнкома Євгена Борисова.

Лише наприкінці червня Прокуратура почала перевірку одеського військкома та його родичів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *