ОСТАННІ НОВИНИ

Україна імпортує електроенергію з трьох країн після росту споживання через спеку

Ольга Денисяка

|

14 серпня максимум споживання електроенергії різко збільшився на 7% у порівнянні з попереднім днем. Наразі Україна імпортує електроенергію зі Словаччини, Польщі, Молдови. Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

Так,у понеділок, 14 серпня, максимум споживання збільшився одразу на 7 % у порівнянні з показником неділі 13 серпня, та на 2,4% у порівняні з попереднім робочим днем 11 серпня. Для енергосистеми 7 % збільшення максимуму споживання за добу  – це необхідність швидко включити щонайменше 3 додаткові блоки на теплових електростанціях.

Серед причин називають початок робочого тижня, повернення спеки та майже одночасне включення кондиціонерів по всій країні. Таке стрімке зростання споживання сильно перевантажує енергосистему, оскільки через масштабні ремонти на багатьох електростанціях можливість залучати додаткові потужності суттєво обмежена. 

15 серпня здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини, Польщі, Молдови упродовж всієї доби з максимальною потужністю в окремі години до 1048 МВт

магістральної мережі « Укренерго» 

 

Енергетики закликають економити електроенергію, зокрема:

  • щадливо споживайте електроенергію:
  • охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С;
  • вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;
  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення.

Зазначимо, через нічну ракетну атаку росіян є пошкодження в мережах обленерго у Львівській області. Триває відновлення живлення споживачів.

Нагадаємо, під час атаки РФ уночі 15 серпня на Львівщині вдалося збити лише одну ракету, ще шість – ні. Удари прийшлись на Залізничний район Львова, а також сусідні села Ставчани й Суховоля.

У Львові було влучання у подвір’я дитсадку «Казка», вибуховою хвилею та уламками пошкоджено близько 100 будинків, в одному з них зруйнований дах, пожежа знищила чотири квартири. Також повибивало вікна у медколеджі «Монада», займання виникло у трьох будівлях промислового підприємства.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що руйнування у Львові є значні, їх можна оцінити у «мільйони, навіть мільярди гривень».

Загиблих внаслідок ракетного обстрілу РФ немає, однак 15 людей отримали поранення, серед них є 10-річна дитина.

Загалом у ніч на 15 серпня російські окупанти випустили по Україні щонайменше 28 ракет. Збити вдалося 16 із них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *