ОСТАННІ НОВИНИ

Російські ракети пошкодили електромережі на Львівщині

Андрій Котенський

|

Через нічну ракетну атаку росіян є пошкодження в мережах обленерго у Львівській області. Триває відновлення живлення споживачів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НЕК «Укренерго».

Через бойові дії загалом знеструмлений 404 населених пункти.

Сьогодні Україна здійснює імпорт електроенергії зі Словаччини, Польщі, Молдови.

Також були пошкодження в Дніпровській області, наразі всі їхні споживачі заживлені.

Внаслідок обстрілів росіянами є нові пошкодження у мережах на Донеччині, Сумщині, Харківщині та Херсонщині. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.

Нагадаємо, під час атаки РФ уночі 15 серпня на Львівщині вдалося збити лише одну ракету, ще шість – ні. Удари прийшлись на Залізничний район Львова, а також сусідні села Ставчани й Суховоля.

У Львові було влучання у подвір’я дитсадку «Казка», вибуховою хвилею та уламками пошкоджено близько 100 будинків, в одному з них зруйнований дах, пожежа знищила чотири квартири. Також повибивало вікна у медколеджі «Монада», займання виникло у трьох будівлях промислового підприємства.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що руйнування у Львові є значні, їх можна оцінити у «мільйони, навіть мільярди гривень».

Загиблих внаслідок ракетного обстрілу РФ немає, однак 15 людей отримали поранення, серед них є 10-річна дитина.

Загалом у ніч на 15 серпня російські окупанти випустили по Україні щонайменше 28 ракет. Збити вдалося 16 із них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *