ОСТАННІ НОВИНИ

РФ вдарила по гімназії та дитсадку на Запоріжжі

Анастасія Диняк

|

Росія вночі 15 серпня вдарила ракетами по Степному на Запоріжжі. Поцілили в гімназію та дитячий садок. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

За даними слідства, 15 серпня 2023 року близько 04:20 год. війська РФ із ЗРК С-300 нанесли черговий ракетний удар по селу Степне Запорізького району.

Ракети поцілили по території місцевої гімназії – пошкоджено дах та фасад будівлі. Також від вибухової хвилі та уламків зазнали руйнувань дошкільний заклад і прилеглі приватні житлові будинки.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, загалом у ніч на 15 серпня російські окупанти випустили по Україні щонайменше 28 ракет. Збити вдалося 16 із них.

На Львівщині вдалося збити лише одну ракету, ще шість – ні. Удари прийшлись на Залізничний район Львова, а також сусідні села Ставчани й Суховоля.

У Львові було влучання у подвір’я дитсадку «Казка», вибуховою хвилею та уламками пошкоджено мінімум 100 будинків, в одному з них зруйнований дах, пожежа знищила чотири квартири. Також повибивало вікна у медколеджі «Монада», займання виникло у трьох будівлях промислового підприємства.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що руйнування у Львові є значні, їх можна оцінити у «мільйони, навіть мільярди гривень».

Загиблих внаслідок ракетного обстрілу РФ немає, однак 15 людей отримали поранення, серед них є 10-річна дитина.

На ліквідацію наслідків цієї російської атаки Львів збирається виділити 20 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *