ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні звільняють усіх обласних військкомів, – Зеленський

Анастасія Диняк

|

Після перевірки військкоматів на засіданні РНБО 11 серпня було прийнято рішення звільнити усіх обласних військкомів. На їхні місця планують взяти бойових офіцерів після перевірки СБУ. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Так, під час перевірки ТЦК були виявлені випадки корупції, зокрема під час проведення загальної мобілізації. Наразі відкрито 112 кримінальних проваджень щодо посадовців військкоматів та вручено 33 підозри.

«Наші рішення. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів». Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – саме їм можна довірити цю систему комплектування», – заявив Зеленський.

Реалізувати це рішення повинен головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Перед призначенням нових керівників ТЦК буде перевірка СБУ.

Нагадаємо, станом на 1 серпня масові обшуки провели у військкоматах 11 областей України. До того президент Зеленський заявив, що попередні результати перевірок невтішні.

Зеленський також наголосив, що у військкомати мають прийти люди, які «бачили і пройшли війну та розуміють ціну життя на фронті».

Згодом у ДБР повідомили, що з початку повномасштабного вторгнення почали розслідування 112 проваджень щодо посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Станом на 8 серпня 15 обвинувальних актів вже було направлено до суду.

Як повідомляв Львівський портал, одному з найперших ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні одеському військкому Борисову. Його арештували, втім з можливістю вийти на волю під заставу.

Родина Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

Пізніше Зеленський доручив головнокомандувачу Валерію Залужному звільнити одеського військкома.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *