ОСТАННІ НОВИНИ

Квартири, будинки й елітні авто: суд арештував майно одеського військкома Борисова

Наталя Дуляба

|

Суд наклав арешт на майно сім’ї колишнього начальника Одеського обласного військкомату Євгена Борисова. При цьому члени його родини намагались вивезти за кордон елітне авто Porsche Macan. Про це Львівському порталу повідомили у Держбюро розслідувань.

Серед арештованого майна є земельні ділянки загальною площею більше 2 га в Одеській області, два будинки в Одесі загальною площею 420 м кв, дві квартири та 1/3 квартири в Одесі, а також домоволодіння площею 78,5 га, розташоване теж в Одесі.

Крім того, суд наклав арешт на такі автомобілі:

  • Toyota Land Cruiser 2023 року випуску;
  • Mercedes-Benz G 63 AMG 2022 року випуску;
  • Mercedes-Benz EQV 2022 року випуску;
  • Mercedes-Benz GLE 400 2021 року;
  • Porsche Macan GTS 2016 року випуску;
  • Audi A6 1999 року випуску.

Правоохоронці додають, що родичі Борисова намагались вберегти деяке майно від арешту. Зокрема, за кордон хотіли вивезти автомобіль Porsche Macan GTS 2016 року випуску. Його затримали у пункті пропуску Паланка – Маяки – Удобне, що веде у Молдову.

«Авто зареєстровано на невістку Борисова і проходить речовим доказом у справі щодо ексвійськкома. Наразі у слідства є підстави вважати, що автомобіль був придбаний протиправним шляхом, його вилучили», – кажуть у ДБР.

Нагадаємо, колишнього керівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова обвинувачують у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та умисному ухиленні від несення служби. Підозру йому оголосили наприкінці липня.

Цьому передувало журналістське розслідування, у якому з’ясувалось, що родина Борисова вже під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів. Сам він каже, що не в курсі, чи є у його сім’ї майно в Іспанії.

Після скандалу й суспільного обурення президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному звільнити одеського військкома Євгена Борисова. Невдовзі в Україні анонсували масштабну перевірку усіх керівників військкоматів.

Примітно, що спіймали Євгена Борисова нещодавно у Києві. 25 липня Печерський районний суд Києва помістив його під варту із альтернативою внесення 150 млн грн застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *